TATRY: Počet návštevníkov stúpol v prvom kvartáli o 14 percent

04.06.2013 Poprad

Vysoké Tatry 4. júna (TASR) – Región Vysoké Tatry zaznamenal v prvých troch mesiacoch tohto roka nárast počtu návštevníkov. Slovenské veľhory si prišlo vychutnať o takmer 14 percent návštevníkov viac ako v minulom roku. „Napriek zimným mesiacom tak Tatranci pozbierali pomyselné ovocie svojej práce na poli cestovného ruchu. Pozitívny úvod roka predznamenal, že by rok s trinástkou na konci mohol byť rekordným,“ konštatovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.
V prvom štvrťroku 2013 sa ubytovalo vo Vysokých Tatrách takmer 98.000 návštevníkov, čo predstavuje medziročný nárast takmer 14 percent. Počet prenocovaní narástol ešte o ďalšie percento, teda na 15 percent. „Pozitívny rastový trend je výsledkom našej systematickej práce zameranej na marketing regiónu, ale tiež na zatraktívňovanie samotnej ponuky Tatier,“ dodala Maťašovská. Tatranci podľa nej veria, že tieto nárasty budú pokračovať aj v ďalších kvartáloch.
„Recept na návštevníkov nie je alchýmia, ale správne namiešaný produkt regiónu. Už roky sa vylepšuje v regióne infraštruktúra v podobe nových lanoviek, lepších zjazdoviek, kvalitných bezplatných parkovacích plôch, regionálnej dopravy, ale bokom nemôže stáť ani atraktívny program počas pobytu v Tatrách, či zvýhodnené pobytové balíky, ktoré kombinujú najdôležitejšie atrakcie regiónu. Výsledkom je potom tiež takmer 18 percentný nárast tržieb z ubytovania,“ zdôraznil predseda predstavenstva OOCR Región Vysoké Tatry Ján Mokoš. Podľa neho sa teda zdá, že tatranský recept na návštevnosť regiónu fungoval a tunajší podnikatelia v cestovnom ruchu sa chystajú tento trend po ďalšie mesiace minimálne udržať. „Návštevníci našich veľhôr ocenili najmä širokú ponuku služieb, ktorá sa nesústredila len na hlavnú atrakciu zimy, ktorou je lyžovanie. Relax ponúkajú početné wellness zariadenia, či aquapark, na zimnú turistiku lákajú výlety lanovkami, či kulinárske zážitky na tradičných aj netradičných miestach a rozhodne tiež vysoká kvalita ponúkaných služieb v Tatrách,“ uzavrela Maťašovská.
 

Vyberte región